3 oktober 2020

Mechelen in al haar facetten en kleuren: Art Nouveau

Geleid bezoek 

ART NOUVEAU, letterlijk nieuwe kunst, groeit op het einde van de negentiende eeuw tot een belangrijke  kunststroming in architectuur en  sierkunsten.Haar korte bloeiperiode loopt tot WOI.  
Mechelen heeft vandaag een twintigtal Art Nouveau/ eclectische huizen die getuigen van de welstand en de invloed van de industriële burgerij. Hiervan is vooral de Ursulinen school van OLV Waver een sprekende getuigenis met haar feeërieke Art Nouveau Wintertuin.

Programma:

Voormiddag: geleid bezoek aan de Wintertuin bij de Ursulinen
Afspraak 10u45 Ursulinen instituut in Onze Lieve Vrouw Waver
voor carpooling: 10u15 afspraak aan het Mechels station

Vrije lunch in Mechelen of bij de Ursulinen ( ik laat u weten of het kan)

Namiddag: wandeling langs de Art Nouveau panden aan de Mechelse Vaart, de Astridlaan en het centrum van stad.  We eindigen – naar keuze en indien mogelijk - in de Gouden Vis, café restaurant aan de Vismarkt met een kleurrijke Art Nouveau gevel

Prijzen

  • ochtendprogramma: 20€ pp inkom + gids 
  • namiddag: 10€ pp stadswandeling met Chantal Fossion
  • gratis voor hen die de quizvraag juist beantwoordden

Afspraak namiddag

  • afspraak 15u aan de "Gouden Vis“ café met Art Nouveau vitrine buurt Vismarkt 

Vermeld duidelijk voor welke activiteit u zich wil inschrijven, en met hoeveel u deelneemt. Dank!


Der Zeit Ihre Kunst. Der Kunst Ihre Freiheit

Iedere tijd zijn kunst, de kunst haar vrijheid

Dit devies staat op het fronton van het Weense Sezessionpaviljoen, gebouwd in 1898 door J.M. Olbrich. Het vat de visie van het Art Nouveau – Jugendstil- goed samen: een kunst creëren die de stijlen niet meer imiteert, maar aansluit bij de gevoeligheid van een individualistische samenleving in een authentieke vormentaal.  Maw een totaalkunstwerk 

ART NOUVEAU, letterlijk nieuwe kunst, groeit op het einde van de negentiende eeuw tot een belangrijke  kunststroming in architectuur en sierkunsten. De stijl verspreidt zich via tijdschriften voor sierkunsten en via de handel ( warenhuizen ) Haar bloeiperiode loopt tot de Eerste  Wereldoorlog.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x