22 oktober 2020

Mechelen,
Art deco en modernisme

Geleid bezoek 

Op stap met Deeviet Caelen, gepassioneerd kenner van interbellumarchitectuur, door de stationswijk van Mechelen waar de mooiste modernistische en art deco huizen van de stad gebouwd werden. Nadien kunnen we facultatief op zoektocht gaan naar interbellumgevels in een stadswijk verderop of een interieurbezoek inplannen.

We starten bij het RTT-gebouw en vervolgen onze tocht langs huizen van J.Chabot, Huib Hoste en anderen. In de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk ontdekken we de fascinerende glasramen ontworpen door Mechels interbellumarchitect Jan Lauwers.. Een interieurbezoek in Galerie Transit behoort tot de mogelijkheden.

Afspraak

  • 14u  station Mechelen
  • Duurtijd: 2u (of langer indien gewenst)

Prijs

  • Prijs: individueel: 15€ per persoon, max 15 personen
  • Groepen: €150 voor max 15 personen

Vermeld duidelijk voor welke activiteit u zich wil inschrijven, en met hoeveel u deelneemt. Dank!


Deeviet Caelen biedt vanaf 1 oktober elke donderdag deze wandeling aan, maar op aanvraag zijn andere afspraken ook mogelijk. Hij werkt met masker of vizier (op aanvraag), de groep telt maximum 15 deelnemers en de nodige afstanden worden gerespecteerd.

Meer info

De Belgische architecten  lieten zich in het interbellum inspireren door de “l’Exposition internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes” in Parijs. Anderen namen als voorbeeld het modernistische “Pavillon de l’Esprit Nouveau” van Le Corbusier. Met een architect ontdekken we de Art Deco en modernistische panden van de station wijk in Mechelen. Nadien gaan we op zoek naar art Deco gevels in de stad.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x